Skip to main content

Curriculum vitae – opmaak of inhoud

Bij een curriculum vitae gaat het om de inhoud en hoe deze gepresenteerd wordt. Beide onderwerpen zijn verdeeld over twee trainingen. Uiteraard is er ook een combinatie van beide onderwerpen mogelijk.

Inhoud

“Mevrouw, moet ik ál mijn bijbanen in het mijn cv vermelden?” Een relevante vraag als je net klaar bent met je studie en nog niet zoveel werkervaring hebt. Er is echter geen eenduidig antwoord op deze vraag.

Hoe je voor jezelf een antwoord kunt formuleren op de bovenstaande vraag, komt aan bod in de training ‘curriculum vitae – inhoud’.

Tijdens de training leren de deelnemers onder andere

  • Wat er belangrijk is voor de functie, organisatie of sector van hun interesse;
  • hoe ze keuzes kunnen maken uit alle informatie (en dus ook bijbanen) die je kunt melden;
  • hoe ze maatwerk kunnen leveren per sollicitatie.

Opmaak

“De bolletjes geven aan hoe goed ik mijn talen beheers.” Oké… helder. Of toch niet!? Evenals een foto op je cv. Ook zoiets: doe je hier nu goed aan of niet!?

Ik heb een keer een sollicitatiegesprek binnengehengeld juist door mijn foto en cv op elkaar af te stemmen, maar dat wil niet zeggen dat dit iedereen gaat lukken.

Hoe je jezelf het beste op papier kunt presenteren, deel ik met de deelnemers van de training ‘curriculum vitae – opmaak’

 Tijdens de training leren de deelnemers onder andere

  • Wat er belangrijk is qua opmaak voor de functie, organisatie of sector van hun interesse;
  • hoe ze de informatie die je in je cv vermeld, duidelijk kunnen maken voor iedereen;
  • hoe ze bepaalde informatie, zoals werkervaring of internationale ervaring extra kunnen benadrukken in hun presentatie.
Onderwijs – studenten
× Hoe kan ik je helpen?