Skip to main content

Over Cécile

creatief I luisteren I puur I warm I zorgvuldig I gedreven I ontwikkeling

Ik ben iemand die ooit naar het conservatorium wilde, maar loopbaanadviseur voor universitaire studenten en alumni is geworden. Hoe dit kan? Door tegen hetzelfde aan te lopen waar veel mensen tegenaan lopen die een universitaire studie doen of hebben gedaan: wat kun je er eigenlijk mee?

Mijn idee was dus om naar het conservatorium te gaan en saxofoon te studeren. Dat vond ik hartstikke leuk en ik kon het nog aardig ook. Maar, was dat wel genoeg? En wilde ik dit écht? Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om lekker in mijn vrije tijd saxofoon te blijven spelen en Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te gaan studeren. Toch muziek, maar dan iets breder en dat aan een universiteit. “Dat moet goedkomen”, dacht ik, maar dat viel vies tegen.

Het lukt me nooit…

Na mijn studie lukte het me niet om een baan te vinden. Ik weet nog dat ik met tranen in mijn ogen aanhoorde hoe vrienden traineeships hadden gevonden, hun eerste salaris gingen verdienen en zelfs sollicitatiegesprekken hadden bij autodealers om meteen in hun leaseauto weg te kunnen rijden.

En ik maar solliciteren tot ik een ons woog! Ik snapte er niks van: ik had een bul met goede cijfers, had stage gelopen, was in het buitenland geweest én had een lustrumbestuursjaar gedaan bij een studentenvereniging. En toch lukte het niet.

Wat ik toen niet wist, maar nu wel, is dat ik een totaal verkeerde aanpak had. Ik solliciteerde op alle culturele en niet-culturele vacatures die ik maar kon vinden. Mijn ouders hadden ook geen idee wat ze voor me konden doen en kochten toen nog elke zaterdag heel lief de Volkskrant voor me. Dé krant voor vacatures in die tijd.

Uit wanhoop ging ik alle uitzendbureaus af en bij Content Uitzendbureau kreeg ik uiteindelijk de vraag of ik drie weken een zieke collega wilde vervangen: “beetje telefoon opnemen en de mailbox bijhouden”. Mijn god, wat was ik blij! Boeien dat het drie weken zou zijn; ik zat met mijn neus op het vuur met al die bedrijven en nú zou het balletje vast gaan rollen.

Het balletje is gaan rollen en hoe!

Tijdens mijn werk als intercedent bij Content merkte ik hoe waardevol mijn vaardigheden waren, naast dat diploma. Ik was niet alleen slim, mijn opgedane kennis en vaardigheden bleken echt van meerwaarde in de praktijk! Het voelde daarnaast ontzettend goed om eindelijk een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Wat een feest!

Hier heb ik ook geleerd wat hard werken is en dat je met de juiste mentaliteit ver komt. Tot Intercedent van het Jaar om precies te zijn. Die drie weken zijn namelijk ruim vijf jaar geworden, waarin ik ben uitgegroeid tot de beste intercedent van Nederland in 2007.

Op een gegeven moment was mijn uitzendtijd wel klaar en ben ik volgende stappen gaan nemen. Ik had inmiddels heel veel geleerd over het recruitmentproces en waarom de ene persoon wel bij bedrijf A past en de andere niet.

Ik ben alles op mezelf gaan toepassen en zo steeds meer gaan ‘finetunen’ bij welke functies en organisaties ik thuishoor. Elke ervaring heeft hieraan bijgedragen en via mijn werk bij de Erasmus Universiteit en Radboud Universiteit kwam ik steeds dichter bij mijn eigen droombaan. Tot ik begin 2019 klaar was om alles wat ik geleerd had te bundelen en aan te gaan bieden aan mensen zoals ik twintig jaar geleden.

In mijn eigen bedrijf, Reulen Career Consultancy, ondersteun ik nu studenten of alumni in hun eerste stappen richting de arbeidsmarkt en help ik onderwijsinstellingen met loopbaanvraagstukken of -activiteiten. ‘In mijn tijd’ bestond dit nog niet en moest je alles zelf uitzoeken. Nu hoeft dit niet meer. Met de juiste en positieve aanpak verkorten we de weg naar jouw droom.

Kunst- en Cultuurwetenschappen – Erasmus Universiteit Rotterdam
Career coaching and counselling – Career Counselling Services
Verbindend communiceren; introductie, verdieping 1 en 2 – VINE Training
Leergang Verbindende Communicatie in Coaching – VINE Training
Van deskundige naar trainer – de galan school voor training Intercedent van het Jaar 2007-2008

Mijn hele curriculum vitae kun je nalezen op LinkedIn

Over Cecile reulen
× Hoe kan ik je helpen?