Skip to main content

Weet jij wat je écht wilt?

Loopbaanbegeleiding I carrière coaching I loopbaancoaching I loopbaanadvies I universitaire starter I student I alumnus I individueel coachingstraject I carrière advies

Als je over mij leest, zie je de worsteling die ik heb doorgemaakt na mijn studie Kunst- en Cultuurwetenschappen. Ik dacht dat solliciteren begint met het opmaken van je curriculum vitae en het schrijven van een motivatiebrief en dat je dit dan vooral heel vaak moet doen -dat solliciteren-.

Een loopbaanadviseur was in mijn tijd nog niet zo bekend en door schade en schande en vooral heel veel uitproberen, ben ik erachter gekomen dat het verhaal anders in elkaar steekt. Eén ding heb ik namelijk geleerd: dat het solliciteren veel meer oplevert als je weet wat je doet en voor wie je het doet. Bijkomstig voordeel: je hoeft het ook minder vaak te doen.

Ik bied daarom een individueel coachingstraject aan van 4 maanden, waarbij alle stappen van het solliciteren aan bod komen en jij centraal staat.

 

Het programma

Het programma bestaat uit de volgende thema’s

 • Jouw interesses en vaardigheden;
  je gaat ook onderzoeken welke taken je liggen en welke niet
 • Jouw ideale werkomgeving;
  we bespreken onder andere van welk type manager jij jeuk krijgt en van welke zaken jij energie krijgt
 • Hoe jouw ideale plaatje in de werkelijkheid past;
  je leert bijvoorbeeld jouw ‘dealbreakers’ kennen
 • Jouw verhaal naar buiten toe;
  je ontdekt je onderscheidend vermogen
 • Welke manier van solliciteren er past;
  je ziet waar je jouw vacatures kunt vinden en wat er terugkomt in je curriculum vitae

Na het doorlopen van al deze thema’s ben jij klaar om de arbeidsmarkt met succes te bestormen.

Wat is de investering?

Je inzet, het maken van huiswerkopdrachten en zelfreflectie. De kosten bereken ik op basis van jouw vraag. 

Belangrijk: deze eenmalige investering in jezelf neem je de rest van je carrière mee en kun je uiteraard op elk gewenst moment voor jezelf weer inzetten.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

 • Referentie Stephanie

  “Cécile heeft me laten zien dat de juiste richting vinden echt een proces is waar je jezelf de tijd voor moet gunnen. Door middel van verschillende opdrachten en gesprekken samen, kon ze de war van mijn wensen en vragen ontrafelen. Zo kreeg ik inzicht in waar ik goed in ben, wat ik leuk vind en hoe ik in mijn kracht kan staan”.
  – Stephanie

 • Juul

  “Veel studenten, inclusief mezelf, zijn vaak op zoek naar een droombaan, maar krijgen vaak te horen: een droombaan, die bestaat niet! Dankzij de hulp van Cécile weet ik wat ik absoluut wel en absoluut niet wil. Mijn droombaan bestaat namelijk wel, alleen wist ik voor dit traject niet hoe die eruit zag. Nu weet ik dat wel”.
  – Juul

Hoe werkt het?

We starten met een intakegesprek. Dit kan ‘face to face’ of via Skype. Hierin ontdekken we wat jouw vraag is en of er een klik is tussen ons. Het intakegesprek is gratis.

Als we met elkaar verder willen, stel ik een programma op dat past bij jouw vraag en gaan we aan de slag. We hebben 6 sessies van twee uur waarbij we elkaar ontmoeten. Na elke sessie krijg je een huiswerkopdracht.

Na afloop van het traject nemen we nog geen afscheid. Het kan namelijk voorkomen dat een sollicitatieproces pas net in gang is gezet of afgerond wordt als wij elkaar niet meer zien. Ik bied je dan de nazorg die jij op dat moment nodig hebt. Het kan zijn dat we samen je curriculum vitae nog een keer nakijken of dat ik vragen voor een sollicitatiegesprek met je oefen.

Wat levert het je op?

Laten we uitgaan van een sollicitatiegesprek.

Je leert te ontdekken wat er qua werk bij je past, waar je het beste tot je recht komt en hoe je deze plek gaat vinden. In de vier maanden dat dit traject duurt, leer je daarnaast ook jezelf als persoon en werknemer beter kennen.  

Studenten
× Hoe kan ik je helpen?