Skip to main content

Slaap er eens een nachtje over…

In de vakantieperiode kijk ik niet elke dag op mijn website. Zeker niet met een hittegolf van gemiddeld 37 graden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik met deze temperaturen royaal genoten heb van het thuiswerken, afgewisseld van een duik in ons zwembadje. Oké, niet echt duiken, maar meer in het koele water stappen en je even helemaal onderdompelen totdat je afgekoeld bent en weer door. Dat idee.

Anyway, toen ik middenin de zomervakantie op mijn site keek, zag ik dat mijn blogs foetsie waren. Zomaar ineens! Ik was he-le-maal van de wap! Ik had nèt bedacht om mijn netwerk aan te schrijven om iedereen over mijn website te vertellen en nu had ik dit! Kan gebeuren uiteraard en één druk op de knop en het werkt weer. Tessa die mijn website heeft gebouwd was namelijk op vakantie, dus ‘kan ik zelf wel even fixen’, had ik bedacht.

Wrong answer! Dus… Ik heb een hele ochtend op alles geklikt wat ik achter de schermen tegenkwam, maar niks werkte. En ik moest uiteraard ook nog uitkijken dat ik niet per ongeluk meer schade aan zou richten. Het was een hoop gedoe en ik heb behoorlijk zitten vloeken en tieren achter mijn laptop. En me groen en geel geërgerd dat ik het NIET voor elkaar kreeg. Het zal me toch niet gebeuren, dat het niet lukt… ggggrr#@pfff@#$%tsssss@#$#%^&

Afspraak gemist

Door al dat drukke geworstel, ben ik ook nog bijna een afspraak vergeten!! HEEL IRRITANT. Ik heb het niet gefixt gekregen en Tessa toch maar gemaild of ze na haar vakantie wil helpen en ik heb mijn afspraak laten weten dat ik ‘door omstandigheden’ iets later zou zijn. Dit was gelukkig geen probleem. Toen ik opgefokt in de auto stapte, had ik uiteraard -zou ik bijna willen zeggen- een auto voor me die 30 reed waar je 50 mag, die je niet in kunt halen en die de hele weg -had ik al gezegd de héle weg-  voor me bleef rijden… OM JE OP TE VRETEN!

Of toch niet!? Halverwege mijn autoritje kon ik er eigenlijk wel om lachen. Noem het het universum dat een truukje uithaalt, noem het wat je wil, maar als één ding misgaat, volgen er meer dingen. Aan jou de keuze hoe je hiermee omgaat. Ik heb het uiteindelijk maar laten gaan. Mijn afspraak wist dat ik onderweg was en toen heb ik maar het gaspedaal losgelaten, gedacht “krijg ik in elk geval geen bekeuring voor hard rijden” en eens de omgeving in me opgenomen -en nieuwe dingen gezien!-.  

De tijd is nog niet rijp

Eenmaal bij mijn afspraak aangekomen, mocht ik even los over alles wat er die ochtend was gebeurd en was ik snel een stuk rustiger. Later bedacht ik me dat de tijd misschien niet rijp was om even ‘hop hop’ dingen te willen doen, mijn netwerk -dat ook op vakantie was- te contacten en het vooral zèlf  en NU te willen doen.

Toen ik dit gisteren aan een vriendin vertelde, herkende zij dit ook. Ze zei: “dan wil ik ’s avonds persé nog iets aan mijn studie doen, want ‘dan is het maar af’, terwijl dan juist de laptop vastloopt enz. enz. De dag erna lukt het wel en doe je in een half uur waar die avond ervoor de hele avond over doet…”

Als je dit leest, herken je dit ook ongetwijfeld: dat je met iets bezig bent en het lukt maar niet, alles zit tegen, het frustreert je meer en meer, waardoor nóg meer gaat tegenzitten en je dingen gaat forceren, waardoor het hélemaal niet meer lukt.

Misschien is de tijd dan niet rijp.

Je kunt zelf de tijd rijpen…

Ik ben niet spiritueel, zweverig of anderszins, maar ik geloof er wel in dat als de dingen op zo’n moment tegenzitten, om dan te stoppen met wat je zo graag wil en er een nachtje over te slapen. Mijn moeder zei het vroeger al als ik dan naar bed ging “slaap er maar een nachtje over, morgen ziet de wereld er heel anders uit”. Mam, je had gelijk. En nog.

Dit paradoxale advies geef ik met liefde door aan mijn studenten tijdens mijn coaching. Ik snap heel goed dat als je NU een baan wil en je haalt werkelijk ALLES uit de kast om dit te bereiken en het lukt NIET, dat dit enorm frustrerend is. En dat als iemand dan tegen je zegt ‘slaap er eens een nachtje over’ dat je die persoon dan het liefste naar de andere kant van de kamer wil meppen!

Door het gesprek aan te gaan en te ontdekken waar de frustratie vandaan komt en wat het oplevert -in elk geval niet het gewenste resultaat-, lukt het iedereen die ik spreek om ook de voet van het gaspedaal te halen. Samen kijken we dan om ons heen om te zien wat er is, waar het spaak loopt en ontdekken we wellicht nieuwe dingen, zoals ik in de auto.

Door te stoppen, een stap terug te doen, er boven te gaan hangen, even in de ‘vertraging’, kom je tot nieuwe inzichten en kun je weer vooruit. Écht vooruit. Het helpt je om zelf de tijd te laten rijpen. En áls die dan rijp is, ben je klaar om die kans of die baan te pakken.

Dit wringt…

… bij mij ook als ik middenin zo’n proces zit en zelfs als ik het opschrijf. Toch weet ik inmiddels uit ervaring dat het werkt. Dus laat het gerust even lekker wringen en zoek iets of iemand waar je afleiding hebt, zodat je niet stiekem die frustratie aanwakkert. Ik heb mijn guilty pleasures als afleiding. En het mooie is, dat als ik dan weer verder ga met datgene waar ik mee bezig was, de temperatuur is gedaald en ik met een koel hoofd en twee vingers in mijn neus die taak afmaak. Of zoals bij mijn website zie dat alles zich ‘ineens’ heeft opgelost en ik ‘hop hop’nieuwe blogs kan posten.

Dus, wringt het bij jou: je bent niet de enige. Wil je graag meer weten of ben je op zoek naar een baan en wil je dingen door de kamer smijten uit frustratie of wat dan ook, neem dan gerust contact op en ontdek wat er gebeurd als we jouw voet van het gaspedaal halen. Let op: het hoeft niet persé NU. ‘Slaap er een nachtje over’ en morgen ben ik er nog steeds 😉

PS. Netwerk be prepared! De vakantieperiode is inmiddels voorbij, mijn website is weer in orde dus nu is voor mij de tijd rijp om jullie te gaan benaderen… Ik kom eraan!

Please follow and like us:
× Hoe kan ik je helpen?