Skip to main content

#I’m back on track! #I’m live! #Mijn website doet het!

Na het gehannes met ‘de kluts’ kan ik melden dat ik deze alweer duidelijk in beeld heb. We zijn er nog niet, maar door een aantal coachingstechnieken op mezelf toe te passen, kom ik aardig in de buurt! Mocht je dus nog twijfelen aan mijn coachingsvaardigheden: da’s niet nodig, haha!

Oké, mijn snapper* zit af en toe nog in lockdown met als resultaat dat ik ons, mijn man en mij, bij een korte vakantie in eigen land een bouwplaats op navigeerde in plaats van de snelweg en letterlijk het riet in stuurde bij een boottochtje, maar dat mag de pret niet drukken.

Mijn website

Tijdens mijn zoektocht, geworstel en wat dan ook, heb ik samen met Tessa achter de schermen aan mijn website gewerkt. Naarmate deze vorderde, werd ik weer steeds enthousiaster over de keuze die ik heb gemaakt om als zzp-er aan de slag te gaan! Het op de tanden bijten loont, GRRRRRR.

Hij-is-af en uiteraard deel ik bij deze met liefde de link: www.reulencc.nl. Snuffel rustig rond en aanschouw wat ik allemaal te bieden hebben.

Waar ik het in eerste instantie nog best spannend vond om mijn bedrijf en wat ik doe met de rest van de wereld te delen, heeft dit proces opgeleverd dat ik op het laatst niet meer kon wachten totdat het live mocht!

Ideetjes zetten weer aan tot denken

Niet alleen mijn website, maar ook de ideeën van anderen over online activiteiten -iets waar ik een tijd terug nog niks mee had- en nieuwe manieren van netwerken geven een boost aan energie. Je weet wel, zoals veel kinderen ook hebben gehad: dat het weer fijn is dat je naar school mag! Het is heerlijk als er geen wekker gaat, maar dit weegt niet op tegen het plezier dat je samen met je vriendjes hebt of in mijn geval: het werken met studenten.

Ik betrap me er ook op dat de input van anderen mijn brein -die snapper dus- langzaam activeert om zelf ook met ideeën te komen. Dit is zo’n fijne gewaarwording! Ik ben er hierdoor ook niet bang voor dat ik zometeen weer in staat ben om die snelweg te vinden in plaats van de bouwplaats.

Een reflectiemomentje

“Gek hè, wat het met een mens doet, alsof er in één keer die knop omgaat!?” roepen collega coaches en ik dan verwonderd. Als je er over nadenkt, is het eigenlijk helemaal niet zo gek. Door een manier te vinden die bij jou past om ergens anders tegenaan te kijken én dit vol te houden, kun je voor jezelf een verandering bewerkstelligen. In elk geval in je gedachten! Een mooie metafoor is verbonden aan de fotografie: bekijk het eens vanuit een ander perspectief.

Dit ‘truukje’ probeer ik ook toe te passen bij iemand die écht met tegenzin naar zijn werk of studie gaat en niet weet hoe je de vicieuze cirkel moet doorbreken. Naast de tips in mijn eerdere blogs, probeer ik met coachees altijd een ander perspectief op te zoeken.

Ik zie bijvoorbeeld veel studenten die op een gegeven moment he-le-maal klaar zijn met hun bijbaan. In het begin was het prima om wat bij te verdienen, maar op een gegeven moment merken ze dat ze het serveren in de kroeg ontgroeid zijn. Logisch als het einde van de studie en een ‘echte baan’ in zicht komt, maar soms moet je toch nog even volhouden. Of ik zie recent afgestudeerde alumni die ‘dan maar achter de kassa gaan zitten’ om een inkomen te hebben, maar toch 10x liever als beleidsmedewerker aan de slag gaan.

Het stom-lijstje uit de Linda.

Wat we dan samen doen, is een ‘stom-lijstje’ maken wat in de Linda. staat. Misschien ken je het wel. We maken dan een lijstje met alles wat er ‘stom’ is aan die baan en de dingen die je dus vooral níét wil terug zien in die échte baan.

Als het ‘stom-lijstje’ klaar is -wat echt heerlijk is om ongeneerd even op alles los te mogen gaan-, gaan we over naar het ‘leuk-lijstje’. Het vraagt vaak iets meer inspanning, maar wat zou je nu uit die ‘flutbaan’ wél mee willen nemen? Al is het maar de goede koffie…

Ik heb samen met coachees ervaren dat je dan op een andere manier naar je werk leert te kijken. Het is oké om dingen stom te vinden en hoe flut het ook lijkt, er is toch altijd wel iets dat de moeite waard is. In je hoofd weet je dat je weg wil en door wat je hebt in een ander perspectief te zien, levert het toch nog iets op.

En langzaam…. soms héél erg langzaam, maar toch…. komt achter de wolken de zon, doet je snapper het ineens weer, begint het van binnen en buiten weer te bruisen en komt alles goed.

Ideeën en tips

Ik blijf lekker op deze weg doorgaan. Zoals gezegd: over niet al te lange tijd wordt het weer een snelweg waarbij ik niet meer de foute afslag neem en tot die tijd geniet ik van het feit dat de zon weer schijnt!

Ik kan me voorstellen dat je ondertussen ook wel nieuwsgierig bent geworden naar de input en andere manieren van netwerken onder andere. Deze kan ik met je delen:

  • Elkaar ‘live’ zien, kan uiteraard weer, maar ik heb ontdekt dat allebei letterlijk met een kop koffie klaarzitten voor Zoom of FaceTime ook prima werkt;
  • sterker nog, dat met kleine groepjes een Zoom meeting sneller is gepland dan face-to-face en het kan lekker vanaf de bank;
  • je door al je bestaande materiaal, methoden enz. enz. onder de loep te nemen ontdekt wat er ‘Coronaproof’ ingezet kan worden en dat je niet altijd iets nieuws hoeft te verzinnen;
  • bijvoorbeeld ‘offline’ methodes tijdens een training of vergadering, ook online inzetten. Zo heb ik geleerd dat je met een (tafelmodel) flip-over naast je op camera net zo efficiënt bent;
  • Van der Laan en Woe een inspiratie zijn om een grote groep mensen online te entertainen;
  • iederéén naar nieuwe ideeën en inspiratie zoekt en graag wil delen!

Dus: heb jij ook nog input of ideeën waar je enthousiast over bent en die je graag wilt delen: zet ze als reactie onder deze blog. Ik ben er in elk geval blij mee en waarschijnlijk velen met mij.

Ik ga nog even genieten van het feit dat iedereen nu kan zien waar ik al die tijd mee bezig ben geweest, genieten van de vakantieperiode en aan de slag met alle ideeën en input om zometeen nóg meer los te gaan! Wil je meer weten of mij inhuren, dan verwijs ik je vanaf nu door naar www.reulencc.nl.

*De snapper is een zelf verzonnen onderdeel van het snap-orgaan van de mens. Mijn vrienden en ik gebruikten deze term vroeger om aan te duiden of je iets snapt of niet. Als iemand bijvoorbeeld iets niet weet of een mop niet begrijpt, dan zeiden wij steevast tegen elkaar “geeft niet, je hebt je snapper zeker uitstaan”.

Please follow and like us:
× Hoe kan ik je helpen?