Skip to main content

Wat word je met psychologie en bedrijfskunde?

Ik loop een dagje mee met Corona Meerman

Corona achter haar laptop
 • Naam – Corona Meerman
 • Studie – Psychologie (BA) en Bedrijfskunde (BSc en MSc HRM), afgestudeerd in 2014
 • Universiteit – Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Functie – Eigenaar
 • Organisatie – Corona Meerman
 • Eerste baan – programmamanager bij Rotterdam School of Management (RSM)

Volg je hart. Vertrouw dat je op je plaats komt. Je hoeft de eindbestemming nog niet te weten. Je kunt het niet controleren. Wat maakt me nu gelukkig en enthousiast? – Corona Meerman

Ik loop een dagje mee met Corona Meerman. We kennen elkaar uit de tijd dat we allebei bij Rotterdam School of Management (RSM) werkten. Corona heeft hier ook bedrijfskunde gestudeerd en toen ik later hoorde dat ze haar eigen bedrijf is begonnen, werd ik wel nieuwsgierig.

De meeste studenten die ik uit die tijd ken, zijn bij een grote bank gaan werken of in de consultancy en Corona heeft een heel ander pad gekozen. Vandaar dat ik heel blij ben dat ik een dagje bij haar mag aanhaken.

Ik loop vandaag een dagje mee, hoe ziet ‘onze’ werkdag eruit?

Corona: “we gaan vandaag een workshop doen waarbij het onderwerp balans centraal staat”.

Normaal zou deze workshop in Schoonhoven zijn en zouden we elkaar fysiek ontmoeten, maar dat is door alle Coronamaatregelen niet mogelijk. Ik volg daarom het programma via Zoom.

Corona, mensen gaan zich dit afvragen als ons verhaal lezen: hoe is het voor jou om nu constant je naam overal tegen te komen? En wat is de ‘slechtste’ grap of meest bijzondere opmerking die je gehoord hebt?

Corona: “meestal kan ik het redelijk goed scheiden, zeker als men praat over het corona virus dat kan ik echt als iets anders zien. Alleen bij mezelf voorstellen aan nieuwe mensen vind ik het soms wel lastig. Als ik een reservering voor bijvoorbeeld een etentje ergens maak (wanneer dat nog wel kan) dan doe ik dat vaak onder de naam van degene waar ik mee ga eten, omdat ik geen zin heb om elke keer hetzelfde gesprek aan te gaan. Aan de andere kant geeft het ook heel veel voordelen omdat mensen je naam gemakkelijk onthouden. En bij de Starbucks kreeg ik in het begin extra stempels toen ik koffie bestelde. Ik denk dat ze met me te doen hadden 😉.“

Bij deze workshop haken mensen aan die ’s avonds vaak moe zijn na een dag werken of die het overzicht kwijt zijn, die nu net gestart zijn in een nieuwe functie en op zoek zijn naar tools hoe je het beste aan de slag kunt gaan of mensen die hun gedachten wel een volume knopje lager willen zetten.

Oké, ik zit op zich prima in mijn vel, maar weten hoe je het overzicht kunt bewaren, wil ik wel heel graag leren! Als ondernemer heb ik soms wel 101 ideeën en het is fijn om te hier structuur in aan te brengen. Dit past in het programma van vandaag, dus ik stort me er samen met de andere deelnemers voor 100% in!!!

We gaan een Heart | Core roadmap opstellen en samen sparren over de onderwerpen die ons nu bezighouden. Uiteraard volgt aan het einde mijn resultaat!

Wat ik nodig heb vandaag?

 • Pen en notitieblok
 • yoga/sportkleding (iets met balans)

Ik heb gedurende dag veel tips gekregen die ik graag met jou als lezer wil delen. Deze staan her en der in de tekst aangegeven!

Ik ben er klaar voor!

10:30

We gaan beginnen!

Alle deelnemers zitten in gemakkelijke kleding klaar achter hun laptop.

Iedereen heeft er zin in en Corona doet de ‘virtuele’ aftrap. Ze legt uit hoe het programma eruit ziet, nodigt iedereen uit om zichzelf voor te stellen, te vertellen waarom je vandaag meedoet en je energielevel aan te geven.

Het laatste is niet onbelangrijk, omdat je hieruit kunt aflezen hoe mensen ‘in de dag’ staan. Het is niet de bedoeling dat iedereen in een jubelstemming de dag afsluit, maar als je ’s avonds vaak moe bent, is het fijn om aan het einde van deze dag te constateren dat je tools hebt gekregen om dit aan te pakken en dat je vandaag bijvoorbeeld een 6 geeft en morgen met een 7 opstaat.

Corona legt ons ook uit waarom we ‘pas’ om 10.30 uur beginnen en niet om bijvoorbeeld 9.00 uur. Normaal gesproken heeft iedereen reistijd en moeten mensen van ver komen. Ze geeft aan dat iedereen al extra gestresst is nog vóórdat de dag begonnen is en dat niet iedereen om 9.00 uur op z’n best is.

Ik herken dit he-le-maal! 9.00 uur starten is voor mij prima, maar ik vind het niet fijn om te laat te komen en vertrek dan het liefst op tijd met voldoende marge. Met het wegglippen van die marge stijgt mijn stresslevel en begin ik de bijeenkomst waar ik naartoe moet niet fijn. Nu is het gelukkig met-zonder-files anders, maar toch.

Tip 1: hoe ziet jouw energieleven er gedurende de dag uit en wat heb jij nodig om je werkzaamheden of activiteiten hierop af te stemmen?

10:45

Corona begint met een uitleg over balans, over Yin en Yang. Ik gok dat velen net als ik zoiets hebben van ‘jaja, hoe zit dat ook alweer’, ‘de klok en de klepel’, iets met mannelijk en vrouwelijk… toch!?

Wat ze heel fijn doet, is begrippen als Yin en Yang praktisch uitleggen. Wat ik dus onthouden heb, is dat Yin onder andere staat voor creativiteit, ontspannen en innovatie en Yang voor doen, strategie en planning.

Vertaald naar een bedrijf: heb je er eentje waarbij je leidinggevende zegt ‘doe maar wat’ dan hebben we teveel Yin en bij een directeur waarbij het moet zoals hij of zij het wil hebben, dan hebben we teveel Yang.

Check. Ik ga voor het midden.

Waarom ben je bedrijfskunde en psychologie gaan studeren? Waarom twee studies?

Corona: “ik wist niet goed wat ik wilde, maar ik was goed in wiskunde en economie en ik wilde niet te ver uit Zeeland, want ik had daar nog een vriend, dus Rotterdam was dichtbij. Daarom ben ik in Rotterdam bedrijfskunde gaan studeren.

Bij anderen hoorde ik dat ze bedrijfskunde zijn gaan studeren om veel geld te verdienen. Dit vond ik raar. Dit was niet mijn insteek.

Je kon toen nog 2 studies doen voor één keer collegegeld en daarom ben ik ook psychologie gaan studeren. Ik merkte dat ik beide studies leuk vond, het kostte me niet veel moeite om te doen en ik vond het fijn om de balans te hebben.

Achteraf dacht ik wel eens: “waarom heb ik dit gedaan”, want het was stiekem toch wel pittig. Nu ben ik blij dat ik het heb gedaan. Bedrijfskunde en psychologie was toen een rare combinatie. Misschien is het nu gebruikelijker, maar toen was het vreemd als je deze twee studies deed. Voor mij is het nu eigenlijk allemaal op zijn plek gevallen. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan.”

Welk idee had je bij deze studies? Wat hoopte je te leren?

Corona: “ik dacht: “ik zal wel leren hoe een bedrijf of het bedrijfsleven zou zijn”. Ik had er geen idee bij. Ook niet bij het verschil tussen bedrijfskunde en economie. Ik zag mezelf in elk geval niet als manager. Ik gok dat dit voor veel mensen geldt. Je gaat af op ‘het ziet er leuk uit’.

Mijn advies is dan ook om meerdere dingen te ontdekken van een studie en niet op één praatje af te gaan.

Heb vertrouwen dat je altijd op je plaats komt. Een bachelor of master is belangrijk, maar kijk ook naar de dingen naast je studie. Doe de dingen die je leuk vindt en dan ontwikkel je jezelf wel.

Ik kon bijvoorbeeld stage gaan lopen bij KPMG óf de Eurekaweek (de introductieweek van de Erasmus Universiteit) gaan organiseren en uiteindelijk ben ik blij dat ik voor de Eurekaweek ben gegaan. Ik kreeg de kriebels bij het idee dat ik in een mantelpakje naar zo’n grote organisatie moest. Ik had dit dan alleen gedaan omdat het goed staat op mijn cv. Ik heb tot op de dag vandaag geen spijt gehad van mijn keuze.

Belangrijk: dat je ergens solliciteert naar een plek waar je ook écht thuishoort.”

11.00

De theorie over Yin en Yang gaat nog even door!

We krijgen een aantal slides te zien en deze zijn helder en praktisch. Hierin merk je de bedrijfskundige achtergrond van Corona. Ze weet deze toch ietwat ongrijpbare begrippen te vertalen naar dingen die iedereen in het dagelijkse leven tegenkomt en herkent.

Dit is heel fijn! Anders was ik met mijn pragmatische instelling allang afgehaakt… En nu zit ik nog steeds op het puntje van mijn stoel.

Ik heb geleerd dat je beide nodig hebt:

 • Yin = vertrouwen. (Bewust) ontspannen, waarbij vaak de beste ideeën komen! Misschien ken je het wel dat als je op het toilet zit, enfin…
 • Yang = controleren. Oftewel de actie modus, waarbij je een planning maakt om die ideeën uit te voeren.

Teveel van het een of het ander werkt niet en Corona heeft ons geleerd om naar de balans tussen beide te kijken.

Tip 2: door zowel Yin en Yang te kennen, kun je beter keuzes maken die bij je passen.

Wat heel fijn is om te merken dit eerste uur van mijn meeloopdag, is dat Corona in korte tijd een veilige sfeer heeft weten te creëren en dat alle deelnemers, inclusief ikzelf, heel open zijn. Dit moet ook wel bij dit onderwerp, maar toch. Niemand kent elkaar, iedereen zit achter een beeldscherm en alle deelnemers delen mooie, persoonlijke en kwetsbare verhalen met elkaar.

Welk idee had je van het leven na je studie?

Corona: “ik heb eerst een halfjaar iemand met zwangerschapsverlof vervangen bij RSM. Ik kon ook als studieadviseur aan de slag, maar dan was ik bang dat ik zou ‘blijven hangen’. Dit wilde ik niet.

Ik wilde eerst het bedrijfsleven ontdekken, vanuit nieuwsgierigheid. Daarna zou ik altijd terug kunnen naar de universiteit als ik dit zou willen. Je weet dan waar je ‘ja’ tegen zegt. Plus je brengt iets nieuws mee in de organisatie als je teruggaat. Het is dan een bewustere keuze als je teruggaat.

Ook gelet op NCOI: je wilt niet ‘vastroesten’ of het idee krijgen dat je na vijf jaar nergens anders meer zou passen. Ik vind vijf jaar de max in een baan en moet dan wisselen. Blijf ook niet hangen vanuit angst en onzekerheid, maar blijf vanuit een bewuste keuze.

Zorg ervoor dat je altijd employable blijft!”

Wat is hier van uitgekomen?

Corona “ik ben heel blij dat ik niet ben blijven hangen. Ik heb daarnaast heel veel met bedrijfskunde en psychologie heb gedaan.

Ik heb heel veel geleerd en veel kansen gekregen bij NCOI. Ik had een goede basis met die twee studies waardoor ik na drie maanden al de vraag kreeg om een afdeling over te nemen.

Hier kwam de toegevoegde waarde van mijn studie psychologie naar voren. Wat je leert tijdens oefeningen en dat je je medewerkers echt ziet. Ik had bijvoorbeeld een medewerker in mijn team tegen wie ik zei: “al begin je om 10 uur en blijf je langer, doe dat vooral als dat voor jou werkt”. Mensen zijn dan productiever. Je moet dan wel leidinggeven vanuit vertrouwen. En dat begint met jezelf te vertrouwen: zelf leiderschap.”

12.00 uur

Na een korte pauze zijn we toe aan het volgende programma onderdeel: een uurtje yoga!

Dit was op papier mijn minst favoriete onderdeel van de dag. Eerlijk is eerlijk. Ik heb in het verleden wel eens yoga gedaan en ik vond het he-le-maal niks. De yogajuf ging te snel of was te zweverig of ik viel om of iedereen zat bij aanvang al in de zevende hemel terwijl ik gewoon met beide beentjes op de grond stond of het schoot me ineens te binnen dat ik iets vergeten was… Al met al voor mij niet de ontspanning die het zou moeten zijn.

Ik stond dan ook niet juichend in mijn sportkleren op mijn mat klaar toen we weer gingen beginnen.

Maar… IK BEN OM!

Als eerste begon Corona met ‘Yang-yoga’. Ik vertaal dit even vanuit mijn perspectief: dit is de yoga met de bewegingen zoals de ‘neerwaartse hond’ en de ‘maansikkelhouding’. De yoga die mij niet zo ligt en waarbij ik sta te stuntelen om overeind te blijven en ontdek hoe stijf ik wel niet ben.

Maar dan legt Corona uit dat er ook ‘Yin-yoga’ is. Vertaald vanuit mijn perspectief: dit is heel rustig! Je ligt op de grond of staat op één been en houdt bepaalde houdingen wat langer vast. Je valt niet om, hebt tijd genoeg om een houding netjes uit te voeren en voelt eerst je spieren aanspannen en dan ontspannen. Na deze vorm van yoga was ik helemaal… zen…

Dit komt ook omdat Corona ook dit yoga-uurtje heel praktisch weet te vertalen. Zó fijn wederom.

Ik weet nu ook dat ik een volgende keer een keuze heb en kan checken bij de yogajuf of -meester hoe hij of zij het aanpakt. Ik ga voor de Yin-yoga en dan kan die acrobatiek mij gestolen worden, haha.

Kun je iets vertellen over je eerste baan na je afstuderen; over de functie en de organisatie(cultuur)?

Corona: “denken versus doen. Bij RSM moest je nog een keer extra over iets nadenken en bij NCOI was het bij een leuk idee: doe maar! Je ging vervolgens gaande weg kijken of het wel kon. Het was het ene uiterste tegenover het andere, maar ik heb er veel van geleerd.

NCOI kent een ondernemerscultuur. Het is heel commercieel. Zie je een kans dan mag je dit gelijk doen. Groei van de organisatie wordt als belangrijk ervaren.

RSM heb ik wat dit betreft als meer behoudend ervaren. Binnen een universiteit is onderzoek en kwaliteit natuurlijk de core business en dit zie je terug in de bedrijfscultuur.

In mijn eigen bedrijf kijk ik nu naar resultaat en niet alleen naar omzet.”

Hoe ben je bij je eerste baan na RSM terechtgekomen?

Corona: “ik heb online gezocht naar traineeships. Ik zag iets met een combinatie tussen onderwijs en een traineeship en toen gewoon geschreven. Het was voor mij de ideale combinatie: het onderwijs vanuit RSM blijven doen, maar dan in een meer bedrijfskundige situatie.”

Ben je weleens afgewezen geweest? Waarom en hoe was dat?

Corona: “ja hoor; bij TNO. Achteraf ben ik blij dat ik daar niet terecht ben gekomen.

En ik ben afgewezen bij Warchild. Ik ben hier ook niet op gesprek geweest. Het was anders waarschijnlijk een mismatch geworden.”

Ik heb nooit gedacht “had ik maar”. Het is niet leuk als je niet wordt uitgenodigd, maar achteraf heb ik erop vertrouwd dat er iets anders op je pad komt. Hier ben ik ook mee opgevoed. Als je niet wordt uitgenodigd dan pas je er niet -punt-.”

13.00

Na ons uurtje yoga gaan we lunchen. Iedereen regelt dit voor zichzelf en dan merk je dat thuiszitten niet fijn is. Mijn ervaring met cursussen of bijeenkomsten op locatie is, dat je tijdens de lunch het eerste deel kunt evalueren en wat beter kennis kunt maken met de andere deelnemers. Helaas zat dit er niet in en heb ik alleen mijn boterhammetjes gegeten.

Ik kan Corona gelukkig wel nog een paar vragen stellen.

Hoe ben je ertoe gekomen om deze workshop op te zetten?

Corona: “in de training zitten onderwerpen die ik vaak ‘verkeerd’ zag gaan bij bedrijven en personen. Dus te veel in de AAN modus staan (yang) en te weinig in de YIN (UIT modus) staan. Daarnaast denk ik dat je met een paar kleine trucjes die allemaal te maken hebben met zelf-leiderschap een veel fijner leven kan creëren. Leven met ease, grace en fun, zoals ik dat zelf noem, in plaats van dat het leven druk, zwaar of moeilijk zou moeten zijn.

Je biedt ook een HeartCore Feminine leiderschapsprogramma aan. Wat leren je deelnemers dan nog meer? En wie zou je dit leiderschapsprogramma aanraden?

Corona: “het HeartCore Feminine Programma is voor ambitieuze vrouwen die al leven vanuit het idee dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn en tegelijkertijd ook beseffen dat er altijd ruimte is om te ontwikkelen en te groeien. Ze zijn zelfstandig en redden zichzelf eigenlijk altijd wel en aan de andere kant weten ze ook hoe fijn het is om het samen te doen.

Samen met een groep van 12 vrouwen gaan we 3 maanden aan de slag. Onderwerpen zijn: Recharging, Reconnecting, Invloed van de seizoen en je eigen cyclus op gevoelens en productiviteit, hoe we onze vrouwelijke kwaliteiten meer kunnen inzetten in een soms harde, zakelijke, lineaire wereld en hoe meer te leven vanuit ease, grace, fun & flow.

Er zitten 6 modules in met 6 online masterclasses en daarnaast heeft iedere vrouw 2 keer een 1 op 1 coachingsessie met mij, zodat we net die individuele patronenen en struggels kunnen bespreken en oplossen.”

Hoe bereid jij je voor op een workshop?

Corona: “deze had ik al een paar keer gegeven, dus dan hoef ik inhoudelijk niet meer zoveel voor te bereiden. Het enige wat ik doe is dat ik zorg dat ik goed uitgerust ben en alle praktische dingen goed geregeld hebt zoals internet, oplader, pen en papier, thee, koffie en yogamat.”

En wat haal jij zelf uit zo’n dag als vandaag?

Corona: “heel veel energie en inspiratie! Ik vind het fantastisch om samen met een groep te leren en te delen. Het is zo mooi als iedereen zich ook kwetsbaar durft op te stellen en dat er mooie gesprekken ontstaan. Dat we even uitzoomen op het leven en werk en vanuit daar uit weer helemaal AAN kunnen staan en ons met de juiste dingen bezig houden op werk en privé 😊

In de middag gaan we met opdrachten aan de slag. Corona heeft een Heart I Core roadmap opgesteld en dit is het uitgangspunt.

In deze roadmap ga je een aantal dingen in kaart brengen voor jezelf; zoals de vlag er nu bij hangt en waar je over zes maanden wil staan.

13.30

Maar… waar zouden we zijn zonder Yin en Yang, dus iedereen begint met zijn eigen Yin en Yang in woorden te gieten. In breakout rooms sparren we met elkaar en dit kwam er onder andere bij mijn invulling van een dag uit:

Yin – rustig opstarten ’s morgens en bij onrust even gaan wandelen.

Yang – een duidelijke dagindeling maken en focus leggen op wat ik af wil hebben die dag.

Tip 3: maak voor jezelf ook eens een dagindeling. Wanneer ben jij blij aan het einde van de dag als je weer in je bed ligt? Gebruik gerust tip 1 en 2 voor input.

Waarom heb je de overstap gemaakt van loondienst naar een eigen bedrijf?

Corona: “meer vrijheid!

Ik was uitgeleerd bij NCOI en ik had de keuze gemaakt om wat anders te gaan doen. Ik had al mijn eigen bedrijf ernaast en dat ging goed. Toen heb ik de keuze gemaakt om voor mijn eigen bedrijf te gaan.

Ik wilde ook graag langer, minimaal een half jaar per jaar, in het buitenland zijn en dat kan nu.”

Hoe is het om je eigen bedrijf te hebben?

Corona: “ik vind het heel leuk. Ik heb er geen spijt van.

Ik evalueer na een jaar of ik het doorzet. Ik ga er vol in om te ontdekken hoe het is.

Ik heb ook een coach die me ondersteunt, dus ik ben niet aan het ‘strugglen’. Het is leuk en het gaat goed, ook omdat ik coaching heb. Hierdoor is het zo snel goed gegaan.

In het begin was het spannend, zo aan het begin van de Coronacrisis, maar het heeft me ook veel mogelijkheden gegeven.”

Wat voor mogelijkheden?

Corona: “online coaching en dat is veel fijner.

Ik heb een methode ontwikkeld waarbij je naar je onderbewuste gaat die ik één-op-één toepaste en dit kan ik nu ook in een groep doen. En ik kan nu trainingen voor bedrijven verzorgen vanuit Portugal bijvoorbeeld.”

Naast het werk dat ik vandaag zie, komt er bij het hebben van een eigen bedrijf nog meer kijken. Hoe pak je dit op? Wat doe je nog meer?

Corona: “ik doe 3 dagen coaching en houd 2 dagen vrij voor mezelf, om bijvoorbeeld de administratie bij te werken, aan mijn eigen ontwikkeling te werken, zoals voor het geven webinars en meer uit Instagram halen: de randvoorwaarden van het hebben van een eigen bedrijf. Aan een uur coaching zit voor mij een ochtend werk, met alles wat erbij komt kijken. Het is superleuk, maar je moet een goede fundering hebben.”

14.30

Het is zover! Het laatste uur van mijn meeloopdag gaat iedereen voor zich de roadmap invullen. Ik laat uiteraard niet de héle roadmap op foto zien, want dan help ik Corona’s werk om zeep!

Ik deel wel wat aandachtspunten van mijn roadmap met jullie om een idee te geven hoe alle puzzelstukjes op z’n plek zijn gevallen

 • Wanneer zit je in een dal? Als ik ’s morgens opsta en mijn dag niet kan overzien. Ik ben dan niet de meest gezellige persoon om in de buurt te hebben…
 • Wat doe ik dan? Rustig opstarten, een heldere dagplanning maken en als het alleen niet lukt, met iemand sparren. En ineens verandert de ‘berg’ in een ‘heuvel’.
 • Wat wil ik de komende maanden veranderen om meer balans te krijgen? ’s Avonds al een dagplanning maken voor de volgende dag. Tijden en dagen afbakenen wanneer ik werk en vrij ben.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: “hoezo dan?” Ik heb als zzp-er gemerkt dat er áltijd werk is. En bij mij blijft dit in mijn hoofd zitten. Heel irritant. Door mijn tijd af te bakenen, een planning op te stellen en prioriteiten te stellen, geeft mij dit rust en kan ik beter mijn werk doen. Dat mensen dan voor jou kiezen en terugkoppelen: “wat fijn dat jij zo snel kon reageren en zo flexibel bent”, is voor mij de beloning.

Ik kan me voorstellen dat je denkt: “hoezo dan?” Ik heb als zzp-er gemerkt dat er áltijd werk is. En bij mij blijft dit in mijn hoofd zitten. Heel irritant. Door mijn tijd af te bakenen, een planning op te stellen en prioriteiten te stellen, geeft mij dit rust en kan ik beter mijn werk doen. Dat mensen dan voor jou kiezen en terugkoppelen: “wat fijn dat jij zo snel kon reageren en zo flexibel bent”, is voor mij de beloning.

Tip 4: blok één dag in de maand als reflectiedag!

Deze tip heeft Corona met ons gedeeld uit haar eigen ervaring. Zij heeft elke maand een reflectiedag waarop niks gepland wordt. Ze kijkt dan terug op de afgelopen maand en stuurt bij waar nodig. Ze gaf aan dat als je elke maand zo’n dag hebt dat je dan stiekem 12 veranderingen in je leven kunt doorvoeren zonder al teveel moeite! Dit sprak mij en de andere deelnemers wel aan, dus deze tip ga ik ook toepassen.

Wat gebruik je van je studie in je werk?

Corona: “ik gebruik alle tools vanuit de bedrijfskunde voor mijn eigen bedrijf.

Je hebt al heel veel in je en je studies, je kennis, ondersteunen je in je werkende leven. Ik weet niet meer wat er in de boeken staat, maar het gaat om de combinatie van je studie en de dingen die je naast je studie hebt gedaan.

Het aansturen van een team heb ik bijvoorbeeld tijdens de Eurekaweek geleerd. En ik heb veel geleerd bij de Sudent Representation, een studentenorganisatie die de schakel is tussen de student, de docenten en overige medewerkers bij RSM.

En de top-3 vaardigheden die je uit je studie mee hebt genomen?

Corona:

“het zijn er vier geworden:

 1. Planning, structuur;
 2. het groter plaatje kunnen zien;
 3. generalistisch worden opgeleid binnen bedrijfskunde – je weet overal iets vanaf. Het is een goede basis;
 4. goed kunnen luisteren en weten welke vragen te stellen – vanuit psychologie. Er zit altijd een verhaal achter.”

Met de kennis die je nu hebt, wat zou je anders doen als je weer zou (gaan) studeren?

Corona: “enerzijds: ik zou weer hetzelfde doen. Anderzijds: ik heb een druk studentenleven gehad, dus ik vraag me nu wel eens af: zou ik dit kunnen opgeven? Het was wel eens te druk, maar ik kan eigenlijk niks opnoemen wat ik zou laten vallen.”

15.30

Mijn meeloopdag zit erop!

Corona heeft de dag afgerond en ook nu is thuiszitten jammer, omdat je niet even met elkaar kunt nakletsen. De Zoom-meeting is in 2 seconden afgesloten en dan zit je vol energie en met een hoop plannen alleen achter je laptop… Het is niet anders.

Gelukkig was mijn man thuis aan het werk die dag en heb ik even mijn verhaal tegen hem kunnen doen. Uiteraard met een aantal keren “dat is ook iets voor jou om het zus te doen!”, waarop ik terugkreeg “ik ben blij dat je zo enthousiast bent en een leuke dag hebt gehad.”

Mijn ervaring na een dagje Heart I Core roadmap workshop

De dag lijkt in uren misschien kort, maar ik heb een hoop gedaan en vooral veel geleerd.

Tip 5: een productieve dag zit h’m niet in het aantal uren dat je maakt!

Ik had natuurlijk een andere insteek dan de andere deelnemers, maar voelde me snel één met de rest. Ik ben er vol in gegaan en ondanks dat ik prima in mijn vel zit, heb ik weer tips meegekregen die kan toepassen.

Zoals gezegd, kende ik Corona uit mijn tijd bij RSM en was het voor mij mooi om te zien welke stappen zij gemaakt heeft. Zoals ze zelf ook aangeeft: beide studies zijn samengekomen. In een mooi mens en een heel mooi bedrijf, kan ik hier aan toevoegen.

Een laatste woord aan Corona: hoe heb jij deze dag ervaren?

Corona: “ik vond het super leuk dat je erbij was Cécile! En dat je zo echt een heel goed beeld hebt gekregen van wat ik ben gaan doen nadat we elkaar bijna 6 jaar (denk ik?) niet meer hebben gezien.”

Wil jij graag meer weten over wat Corona doet of zit je met iets en wil je een keer toetsen of zij iets voor jou kan betekenen, neem dan gerust contact met haar op! Ik heb ervaren dat ze niet ‘zweverig’ is en je vraag om kan zetten in antwoorden waar je in de praktijk ook écht mee vooruit kan!

Dit is haar website: https://coronameerman.com/

Corona: “en voor iedereen die deze blog leest, ik vind het super leuk om met jullie ook te connecten via Intagram: https://www.instagram.com/corona.meerman

Daar deel ik regelmatig tips over balans, het maken van keuzes en nog veel meer. Je mag me ook altijd een berichtje sturen als je vragen hebt over de studies Bedrijfskunde of Psychologie of andere keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven.”

Please follow and like us:

#heartcore, #jijvindtweleenleukebaan, #loopbaanontwikkeling, #loopbaanorientatie, #watwordjemet

× Hoe kan ik je helpen?