Skip to main content

Corona

…een hele leuke meid die ik ken uit de tijd dat ik bij Rotterdam School of Management werkte. Zij studeerde Bedrijfskunde en ik werkte er als Career Services Manager. In deze hoedanigheid hadden we met elkaar te maken. Zij is op dit moment de persoon die het meeste door mijn hoofd gaat, naast mijn directe dierbaren uiteraard. Want meid, wat moet ik vaak aan je denken nu!

En met veel plezier!!

Ik ben namelijk met allerlei ideeën bezig om mijn eigen bedrijf vorm te geven. Wat kan ik mijn doelgroep, studenten/alumni en onderwijsinstellingen, zoal bieden? Wat maakt het werk voor mij leuk? Dit: het schrijven van een blog vind ik superleuk, maar ik ben ook met iets bezig om bepaalde beroepen of carrière mogelijkheden onder de aandacht te brengen. Om let-ter-lijk te laten zien wat je nu met een universitaire studie kunt gaan doen.

En toen kwam een tijdje geleden Corona in mijn gedachten. Nog vóórdat er vanalles gaande was op die markt in Wuhan. Corona is namelijk, zoals zoveel bedrijfskundestudenten, begonnen in een traineeship. En zoals wat minder pas afgestudeerden heeft zij bepaalde keuzes gemaakt en is ze haar eigen bedrijf gestart waarin het tot een balans komen tussen hoofd en hart centraal staat.

Een moment van bezinning

Iets wat meer dan ooit belangrijk is naar mijn idee. Ik ben niet van de cijfers van het RIVM noch van de feiten over de uitwerking van de crisis waarin we nu zitten, maar het is geen hogere wiskunde om te zien dat er voor veel mensen veel gaat veranderen. Of al aan het veranderen is.

Veel bedrijven staan op omkiepen en wat gebeurt er dan met al die banen? Achter elke aanvraag voor werktijdverkorting zit immers een persoon. En ik kan me ook zo voorstellen dat als je nu thuiswerkt -al dan niet met je hele gezin om je heen- dat je een moment van bezinning kent: hoe sta ik eigenlijk in mijn werk? Als ik mijn baan behoudt… of niet?

Glazen bol

En toen keek ik voor je in mijn glazen bol… en had geen antwoord. Niemand weet hoe het verloop van dit virus zal zijn. Niemand weet hoe groot de impact op het bedrijfsleven en de economie zal zijn. Niemand weet in hoeverre al die mooie initiatieven die je ziet, zullen blijven bestaan. Niemand weet hoe lang dit nog gaat duren. Niemand weet het.

Mijn vraag is dan: “moet je een antwoord hebben op alle bovenstaande onzekerheden om je moment van bezinning of alle veranderingen ter harte te nemen?” Een arts in het ziekenhuis vertelde me een keer “je hebt geen invloed over wat er op je pad komt, maar wel hoe je hiermee omgaat.” En dat klopt. Als ik dan naar Corona kijk, volgt zij met haar bedijfskunde achtergrond haar hart. Het past niet binnen de gebaande paden die je bij deze studie zou verwachten, maar voor haar doet dat er niet toe. Een balans tussen hoofd en hart, daar gaat het om.

Balans tussen hoofd en hart

Hoe zit het met de balans tussen jouw hoofd en hart? Als jij jezelf hier ook vragen bij stelt, maar geen idee hebt hoe je hier mee om moet gaan, dan ondersteun ik je graag. Nu meer dan ooit ervaar ik hoe graag ik er aan wil bijdragen zodat mensen op de juiste plek terechtkomen in hun werk. Voor mij heb ik de juiste stap genomen om voor mezelf te beginnen. Ook al ben ik één van die zzp-ers waar Wiebes het over had… Doet me niks! Ik ben míjn balans aan het vinden en dat gaat goed. Ik klus gewoon verder aan al mijn ideeën en kijk hoe dit binnen de omstandigheden past. Corona is het ook gelukt op haar manier en nu jij!

Deze blog is met instemming van Corona geschreven. Wat zij nu precies doet en hoe ze tot haar keuze is gekomen, ga ik de komende tijd voor je uitwerken. Kun je niet wachten, bezoek dan haar website https://coronameerman.com/

Please follow and like us:
× Hoe kan ik je helpen?